Sistem flexibil de inscripționare pentru piesele metalice

Fie că sunteți un fabricant care caută o soluție de trasabilitate mai eficientă, fie că doriți să vă inscripționați în mod profesionist propria marcă, sau aveți nevoie de un sistem flexibil de inscripționare pentru piesele metalice, atunci știți cât de important poate fi marcajul permanent. Vă propunem o soluție optimă, cu costuri  accesibile, adaptată la mediul industrial, ușor de folosit și de implementat:  marcarea prin micropercuție.

Hai să vedem întâi ce este marcarea prin micropercuție! Tehnologia de marcare prin puncte cunoscută de asemenea și sub denumirea de marcare prin micropercuție constă in imprimarea in materialul piesei a unei serii de puncte pentru a forma caractere alfanumerice, logo-uri sau coduri Data Matrix. Tehnologia de marcare prin micropercuție permite producătorilor să automatizeze procesul de marcare directă a pieselor, iar prin acest proces se asigură cel mai fiabil sistem de trasabilitate. Cu sistemele de marcare prin micropercuție aveți posibilitatea de a inscripționa caracterele dorite  pe o gama variată de materiale precum aluminiu anodizat, metale și aliaje, metale lucioase, plastic, lemn, policarbonat, silicon, suprafețe vopsite, ceramica iar marcajul poate supraviețui până la condiții extreme de folosire, depozitare sau transport.

De la marcarea numerelor de identificare ale vehiculului (VIN) pe șasiul diferitelor vehicule și pană la inscripționarea de componente din industria aeronautica, marcarea prin micropercuție reprezintă o investiție cu avantaje pe termen lung.

Principalul atu al sistemelor de marcare prin micropercuție este prețul lor redus în comparație cu alte tehnici de marcare dar acestea au o serie întreaga de avantaje. Marcarea prin puncte vă permite să obțineți inscripționarea cu un nivel scăzut de tensiune aplicata piesei, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru piesele sensibile, în special în industria auto sau aplicații din domeniul petrol și gaze. Mașinile sunt flexibile și permit integrarea aparatului pentru marcarea automată, datele fiind preluate facil dintr-o bază de date sau PLC. In plus adâncimea de marcare este reglabilă. Tehnologia este, de asemenea, relativ ușor de implementat, iar mașinile pot fi folosite cu ușurința de către operatori. Așadar, investiția în sisteme dot peen este cu siguranța rentabilă.

Când selectați un sistem de marcare prin micropercuție, trebuie să luați în considerare funcționalitatea dorită si sa va referiți la aspecte precum: cât de ușor este să acționați mașina? Cât de durabilă este mașina prin construcția și funcționarea sa? Aveți oare nevoie de un sistem portabil? Care este calitatea marcajului pe care îl doriți? Doriți o soluție personalizată de automatizare sau alte forme de optimizare? Vă preocupă serviciile post-vânzare pe care furnizorul dvs. este dispus să le acorde?

Pentru că știm că doriți performantă maximă, vă propunem un serviciu fiabil pentru clienți și prețuri imbatabile și vă facem recomandări pentru selectarea celui mai bun sistem de marcare cu micropercuție potrivit nevoilor dvs.

Tipul de material pe care se va face marcarea este un criteriu esențial de selecție a echipamentului! Sistemele de inscripționare cu micropercuție funcționează cel mai bine pe materiale precum plasticul dur, aluminiu și oțelul inoxidabil și alte metale maleabile. In plus, marcarea prin puncte este mai potrivită pentru anumite industrii decât altele. Sistemul nu va funcționa pe lemn, sticlă, plastic fragil sau ceramică. Este posibil să aveți nevoie de alte metode cum ar fi gravarea cu laser.

Tipul de mașina portabilă care poate fi transportată din loc în loc, se adresează aplicațiilor in care marcați piese mari. Aceste modele pot fi operate cu baterii și utilizate mai convenabil în locurile exterioare sau fără energie electrică, fără a fi necesară conectarea acestora la o sursă de electricitate.

Calitatea mașinii este un alt considerent important, întrucât acesta se regăsește în gradul de integrare a mașinii, tipul de conectare la alte echipamente, componentele integrate sau tipul de accesorii compatibile. Precizia de marcare a mașinii este un factor decisiv în alegerea mașinii dacă efectuați marcare de coduri Datamatrix. Calitatea mașinii garantează în primul rând o durată de viață mai lungă și o performanță sporită in funcționare.

Softul de marcare personalizat, dedicat trasabilității cu multiple funcții este accesibil și ușor de utilizat pentru toți operatorii; nu necesită o instruire riguroasa a personalului. Softul poate lucra și comunica cu mașina chiar și în cele mai dure medii din unitățile de producție.

Durabilitatea mașinii în linia de producție vă garantează exploatarea îndelungată în medii dificile din industria grea. Este importantă o configurație structurală mecanică mai stabilă precum și materialul din care este confecționată carcasa, coloana de reglare a înălțimii sau ecranul touch.

Adâncimea de marcare pe care doriți să o atingeți influențează și ea tipul de mașina care trebuie achiziționată și trebuie sa știți ca exista echipamente de marcare care vă pot satisface aceasta cerința.

Specialiștii BIBUS SES vă ajută în alegerea echipamentului optim dedicat aplicației dvs. și mai mult decât atât, vă pot oferi o soluție personalizată, care implică automatizarea procesului de marcare și citire în linia de producție!

Accesorii pentru Mașinile de Marcare prin Micropercuție si Zgâriere

Va propunem o gama larga de accesorii pentru personalizarea echipamentului de marcare si sporirea productivitatii pe linia de fabricatie!