ALEGE SOLUŢIA COMPLETA: marcare/citire/eliminare piese neconforme!

        https://www.bibus.ro/fileadmin/editors/countries/birom/technifor/Blackmarking.jpg       https://www.bibus.ro/fileadmin/editors/countries/birom/technifor/PentruBrosura2.jpg 

Sistem de marcare cu laser?! Hai să vedem mai întâi definiția laserului! Termenul LASER provine din limba engleză și este un acronim pentru “Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation” („amplificarea luminii prin stimularea emisiei de radiație”) iar originea lui se regăsește intre anii 1950-1960. Laserul are aplicații in foarte multe domenii: metrologie, geologie, fuziune nucleară, aplicații militare, medicină dar si aplicații industriale precum sudarea cu laser, tăierea cu laser, măsurarea cu laser, gravarea cu laser sau marcare cu laser. Laserul a devenit astfel unul dintre cele mai puternice instrumente de fabricație!

Marcarea cu laser reprezintă o procedură specială de inscripționare a obiectelor din diferite materiale si se realizeaza cu ajutorul laserului, funcționând la fel ca o imprimantă cu jet de cerneală, doar ca în acest caz jetul de cerneală este înlocuit cu un fascicul de lumină care actionează  pe material. Raza laser este focalizată pe un material și deplasată pe acesta, urmând un model realizat de un software specializat instalat pe un computer si are ca efect vaporizarea unui strat superficial al acelui material. O mașină de marcare creează marcaje permanente pe piese iar prin reglarea parametrilor se poate obține o gravare superficială sau mai profundă, in funcție de necesități.


 

Marcarea cu laser este una dintre cele mai înalte tehnologii de inscripționare pe diverse obiecte și materiale, oferind rezistență în timp. Achiziționarea unui sistem performant de marcare cu laser reprezintă o investiție importantă pentru orice companie de producție. Alegerea corectă a laserului depinde de mulți factori și poate fi dificilă. Înainte de toate trebuie să obțineți cât mai multe informații și să pregătiți procesul de achiziție, luând în considerare complexitatea procesului de marcare și aspectele principale ale operației de marcare.
 

Prima informație de bază se referă la tipul de material ce trebuie marcat (metal, plastic, sticlă, lemn, piele ..... ) și dacă piesa are o finisare specială a suprafeței (poate fi mată, lustruită, netedă sau cu asperitați), deoarece nu toate tipurile de sisteme de marcare cu laser pot fi utilizate pentru marcarea sau gravarea oricărui material.

Apoi este esențial să definiți o serie de caracteristici ale marcajului: dimensiunile marcajului; rezoluția necesară; precizia precum și viteza cu care doriți să inscripționați produsele. Un software specializat vă permite să inscripționați orice combinație de caractere, coduri 2D, coduri Datamatrix, coduri de bare sau elemente grafice. Nu în ultimul rând, este necesar să se ia în considerare configurația mașinii: aceasta poate fi de stand, funcționând autonom, sau integrată într-o linie de producție industrială, grație dimensiunilor compacte ale capului de marcare.
Sistemele de marcare permanentă sunt esențiale pentru liniile de producție, având rolul de a îmbunătăți trasabilitatea precum și calitatea pieselor produse! Creșterea productivității și reducerea erorilor sunt posibile doar dacă aveti integrat un sistem performant de marcare și inscripționare a componentelor produse. Mai mult decât atât, acesta se poate intrega într-o soluție completă: inscripționare și citire/inspectare marcaj, ghidare dispozitive robotice, îndepărtare piese neconforme, realizare posturi de control vision sau orice altă configurație, suport tehnic şi consultanţă!

Asigurarea calităţii constante a procesului de fabricaţie implică fără îndoială un sistem performant de marcare! Indiferent de mărimea piesei, de complexitatea marcajului, de viteza necesară de execuţie, de acurateţea dorită, sistemele de marcare cu laser oferă un marcaj permanent de calitate, fără a deteriora piesele și fără a necesita operaţiuni complexe de mentenanţă!

Accesorii pentru mașini de marcat cu laser

O gamă largă de accesorii sunt disponibile pentru a vă ajuta să profitați la maxim de performanța mașinilor de marcare cu laser, indiferent de aplicație.

Toate accesoriile sunt comune pentru laserul de tip Fiber, Hibrid, Green și CO2.