Cuple rotative DEUBLIN

Cuplele rotative și îmbinările rotative (cunoscute și sub denumirea de cuplaje rotative) DEUBLIN sunt dispozitive mecanice de precizie, utilizate pentru a transfera fluidul dintr-o sursă staționară, cum ar fi o conductă de alimentare, într-o mașină rotativă. Cuplele rotative și îmbinările rotative sunt utilizate în numeroase procese de fabricație pentru răcirea, încălzirea sau transferul de fluid (pneumatic sau hidraulic).

DEUBLIN oferă cuple rotative de transfer cu o singură cale, doua căi sau chiar trei și patru căi.
 
Cuplele rotative permit alimentarea cu apă, aer, lichid hidraulic, lichid de răcire, MQL, ulei fierbinte, abur, vid și o varietate de alte fluide și pot fi configurate direct pentru instalare, pentru satisface toate cerințele clientilor.

 

Industrii:

Agriculture Agricultură

Echipamentele folosite la recoltarea cerealelor, inclusiv combine, tractoare, utilizează cuple rotative. Odată recoltate, multe culturi vor fi procesate cu echipamente care utilizează cuple rotative. Echipamentele de prelucrare a alimentelor folosesc cuple rotative (transportoare de răcire, freze, uscătoare, freze rotative).

Citeste mai mult

 

 

Automotive  Automotive

In producția automată se utilizează diverse modele de cuple rotative pentru operații care necesită lichid de răcire, lubrifiant sau lichid hidraulic.

Citeste mai mult

 

 

Car Wash Spălătorii auto

Există două tipuri de instalații de spălare a mașinilor care folosesc cuple: cea automată și cea manuală. Majoritatea producătorilor de sisteme automate folosesc perii rotative care utilizează cuple seria 55 pentru a introduce apă cu detergent de joasă presiune prin axul de susținere al periei. În plus, spălătoriile auto touchless au spire care necesită cuple rotative pentru a transmite apă de înaltă presiune în mecanismele de filare. Cupla seria 22 a fost proiectată special pentru acest tip de aplicație.

Citeste mai mult

 

Converting Prelucrare ambalaje

Prelucrarea hârtiei, plasticului, foliei, ambalajelor finite, imprimate, cum ar fi saci, pungi, etichete și cutii de transport ondulat utilizează cuple rotative Deublin pentru apă, abur, ulei termic, aer sau hidraulică.

Citeste mai mult

 

 

Corrugating Gofrare

Cuplele rotative Deublin sunt componente critce in domeniul gofrării.

Citeste mai mult

 

 

 

Floor & Wall Covering Pardoseală și tapet

La fabricarea plăcilor de pardoseală de vinil sau linoleum, precum și la fabricarea tapetului pentru pereți se folosesc echipamente, mixere și extrudere care necesită cuplec rotative pentru a menține temperatura apei (rece și fierbinte) sau aburului de joasă presiune.

Citeste mai mult

 

 

 

General Industry Industrie Generală

Cuplele rotative Deublin sunt utilizate în aproape toate tipurile de echipamente industriale de procesare, la nivel mondial. Cu peste 500 de modele standard și 3.000 de modele dedicate, Deublin poate personaliza, de asemenea, o soluție bazată pe cerințele dvs. specifice.

Citeste mai mult

 

 

Machine Tool Mașini-unelte

Aproape toate mașinile-unelte moderne și centrele de prelucrare sunt echipate cu așa-numitul “flood coolant”. Instrumentele de tăiere cu mare viteză necesită atât răcire, cât și lubrifiere pentru a reduce rata de uzură a sculei și pentru a preveni supraîncălzirea, ceea ce ar degrada rezistența sculei. Pentru multe operațiuni de prelucrare, cum ar fi frezarea sau găurirea, sistemele de răcire flood coolant” sunt mai puțin eficiente la livrarea lichidului de răcire la marginea de tăiere. În centrele de prelucrare cu lichid de răcire prin spire (TSC), fluidul de răcire este condus direct prin instrumentul de tăiere pentru a răci muchia de tăiere și a reduce frecarea. Lichidul de răcire curge axial printr-o cuplă rotativă în ax. Comparativ cu sistemele de răcire "flood coolant”, sistemul TSC își amortizează în foarte scurt timp costurile. Deublin oferă cea mai mare varietate de tehnologii de etanșare și configurații de montare pentru a se potrivi cu toate cerințele aplicației de prelucrare. Cuplele rotative pot fi utilizate pentru a transmite lichidul de răcire, ulei de tăiere, MQL, aer sub presiune într-o configurație eficientă. 

Citeste mai mult

 

 

Mining Minerit

Echipamentele electro-hidraulice utilizate în exploatările miniere utilizează cuple rotative Deublin, inclusiv echipamente de transport cărbune, capete de foraj, macarale și linii de tracțiune. În plus, elevatoarele cu braț necesită fiecare cuple rotative.

Citeste mai mult

 

 

 

Oil & Gas Petrol și gaze

Instalațiile de foraj (petrol sau gaz) folosesc ambreiaje și frâne care necesită cuple rotative Deublin. Variantele Deublin pentru apă sunt utilizate pentru a elimina impuritățile din vârful de găurit și trebuie să reziste la șoc și vibrații în acest mediu dur. Rafinăriile de petrol folosesc cuple rotative Deublin.

Citeste mai mult

 

 

 

Paper Hârtie

Deublin oferă soluții in fabricile de celuloză și hârtie brută, pentru încălzire și răcire.

Citeste mai mult

 

 

 

Plastics Materiale plastice

Fabricarea materialelor plastice cuprinde o mare varietate de aplicații, inclusiv extrudare flexibilă și rigidă a plăcilor, co-extrudare unică și multistrat, turnare prin suflare, termoformare, peletizare, modelare prin injecție și înfășurare. Cuplele rotative Deublin pentru apă și ulei termic sunt utilizate pentru încălzirea sau răcirea numeroaselor rulouri de prelucrare în întreaga varietate de aplicații. În plus, cuplele rotative Deublin pentru aer și lichide hidraulice sunt utilizate în aplicații de înfășurare și turnare prin injecție. Multe dintre aplicațiile moderne de înfășurare astăzi vor utiliza, de asemenea, componente Deublin.

Citeste mai mult

 

 

Pressure Wash Spalare sub presiune

Citeste mai mult

 

 

 

 

Printing Industria tipografică

Tipărirea pe role flexibile de hârtie sau folii de plastic, precum și rolele de răcire pentru controlul temperaturii necesită cuple rotative Deublin pentru aer sau hidraulică. Echipamentele de tipografiilor offset și de imprimare a foilor folosesc multe cuple la dispozitivele de cerneală și la rolele de răcire.

Citeste mai mult

 

 

 

Renewable Energy Energie regenerabilă

Tehnologiile regenerabile sau pentru protejarea mediului necesită cuple rotative pentru o varietate de aplicații, inclusiv energia eoliană și solară. Utilizarea energiei eoliene implica și folosirea cuplelor rotative de înaltă presiune Deublin pentru controlul pasului hidraulic al turbinelor eoliene, evaluat pentru milioane de cicluri și ani de funcționare fără probleme.

Citeste mai mult

 

 

 

Rubber Cauciuc

La fabricarea cauciucului, mașinile mari denumite Banburys, folosesc cuple rotative Deublin. Extrudarea cauciucului este similară cu cea a plasticului, iar cuplele rotative Deublin sunt utilizate pentru răcire.

Citeste mai mult

 

 

 

Semi-Conductor Semi-Conductori

Citeste mai mult

 

 

 

Steel Oţel

In industria siderurgică se găsesc între cei mai mari utilizatori de cuple rotative în principal pentru mașinile de turnare continuă (CCM), care utilizează cuplele rotative Deublin pentru a răci numeroasele role care sprijină plăcile topite, spre procesele de recoacere și tratare termică. 

Citeste mai mult

 

 

 

Textile Industria textilă

Industria textilă este un mare utilizator de cuple rotative de apă, abur și ulei fierbinte. Procesele de țesut, vopsire și finisare implică cuple rotative.

Citeste mai mult

 

 

 

Tire Fabricarea de anvelope de cauciuc

Instalațiile de producere a anvelopelor din cauciuc folosesc echipamentele Banbury pentru confecționarea benzii de pneuri. Cuplele rotative Deublin sunt utilizate în fiecare proces pentru controlul temperaturii.

Citeste mai mult

Pentru selectarea corectă a unei cuple rotative este necesar să ne furnizați detaliat:

 1. Informatii privind montarea echipamentului
 2. Parametri de functionare
   

Informatii privind montarea echipamentului:

Dimensiunea cuplei și specificația filetului:

 • Aceasta este dimensiunea nominală a cuplei și specificația filetului pentru instalare pe rola mașinii.
 • Exemplu: 1 ”NPT RH, 5 / 8-18 UNF LH, 2” BSP LH, etc.

Numarul de căi:

 • Cuplele pot avea 1, 2, 3, 4 sau mai multe căi. Dacă este vorba de 2 căi, cupla poate fi Duoflow, caz in care acelasi fluid intră și iese prin aceeași cuplă. Alternativ, 2 căi ar putea transmite același fluid la două presiuni diferite sau 2 fluide separate ar putea fi transmise la 2 presiuni diferite.

Țeava de alimentare:

 • Majoritatea cuplelor Duoflow permit fluidului să curgă în interior și în exterior prin aceeași cuplă. Acest tip de flux cu circuit închis necesită o conductă de alimentare, fie pentru a livra sau a servi drept canal pentru returul fluidului. Țevile de alimentare / retur sunt susținute la un capăt de cuplă, iar celălalt capăt poate fi pur și simplu cantilat în rola sau poate fi susținut de un fel de bucșă. Țevile de alimentare / retur, în funcție de configurația mașinii, pot fi staționare sau rotative.


Parametri de funcționare:


Fluidul

 • Ce fluid este vehiculat? Poate fi apă, aer, fluid hidraulic, lichid de răcire, abur, ulei fierbinte, etc

Presiune

 • O aplicație poate necesita transmiterea unui singur fluid la o singură presiune. Uneori, presiunea poate varia. Considerați întotdeauna presiunea maximă ca presiune de funcționare. De asemenea, dacă aplicația solicită mai multe căi, este important să cunoașteți presiunea maximă a fiecărui fluid și canalul (interior sau exterior).

Temperatură

 • Pentru majoritatea aplicațiilor care folosesc apă, temperatura fluidului poate fi ambientală. Cu toate acestea, este important să cunoaștem temperatura fluidului. Cuplele rotative cuprind diferite componente interne cu limitele lor individuale de temperatură. Cuplele rotative cu rulmenți cu bile standard au o temperatură de 250F / 120C. Rulmenții stabilizați de căldură cu lubrifiant special de înaltă temperatură extind temperatura până la 320F / 160C. Pentru temperaturi mai ridicate, sunt folosiți rulmenții de tip lagăr, deoarece se auto-lubrifiază și au, de regulă, limite de temperatură mult mai mari.

  Viteza și direcția de rotație

 • Viteza este un parametru de operare critic. Mașinile cu viteze mai mari necesită o mai bună aliniere a cuplei rotative la rola mașinii. 
 • Direcția de rotație este un alt parametru de operare critic.